Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Graabrødre Kammerkor

Dato
Søndag d. 19. april 2015, kl. 15:00
Sted
Vedbæk Kirke

Graabrødre Kammerkor

Graabrødre Kammerkor under ledelse af Egil Kolind
Programmet består bl.a. af 3 motetter af Carl Nielsen samt Messe i F af Egil Kolind. Graabrødre Kammerkor er blandt de rigtig gode kammerkor i Danmark.

Siden korets stiftelse i 1995 har koret været i konstant musikalsk udvikling. Udgangspunktet er den ældre europæi- ske kirkemusik fra renæssancen og barok- ken, men sideløbende fordyber koret sig også i et varieret udvalg af nyere værker og moderne musik.

Om programmet: Carl Nielsen 150 år - arven efter Palestrina

Carl Nielsens 150 års jubilæum markerer Graabrødre Kammerkor ved at opføre hans “Tre motetter Op. 55.”. På opfordring af Mogens Wöldike, dirigent af det daværende Palestrinakoret, påbegyndte Carl Nielsen arbejdet med sine motetter med tekst fra salmernes bog. Som inspiration lånte han partiturer med musik af de nederlandske renæssancekomponister og af Palestrina. Resultatet blev en musik, der tydeligvis er af Carl Nielsens egen hånd, men samtidigt har tydelige rødder i Palestrinas stil.

Netop Palestrinas vokalpolyfone stil er også det, der har inspireret korets dirigent Egil Kolind til at komponere et nyt værk, “Messe i F”, som i sit udtryk lægger sig tæt op af renæssancens spiritualitet. Musik af: Carl Nielsen, Egil Kolind (uropførelse) og Giovanni Pierluigi da Palestrina.

Gratis adgang.