10 gode grunde at gå i kirke

af Sognepræst Klaus Rosenberg-Larsen

Her får du 10 gode og meget kortfattede grunde til at gå i kirke. Der er selvfølgelig mange flere, dem vil du opdage, når du kommer!

1. Du er forudsætningen

Hvis alle bare blev hjemme om søndagen, ville der slet ikke være en kirke og en gudstjeneste.

2. Det er alvor

Vi lever i en tid hvor medier, reklame og underholdningsindustrien dyrker det ligegyldige og platte. Det gør vi ikke i kirken. Her handler det om livet, døden og kærligheden. Og derfor er det alvor.

3. Rummet

Læn dig tilbage og nyd det smukke kirkerum!

4. Musikken

Musikken taler umiddelbart og ordløst til vore følelser. Lyt til den smukke musik, syng med, og glæd dig over, at Salmebogen rummer ikke mindre end 791 vidt forskellige salmer. De skønneste salmer i hele verden bliver sunget i de danske kirker.

5. Prædiken

Prædikenen skal både kunne inspirere, trøste og modsige os. Muntert eller alvorligt. Den er stof til eftertanke, og den må gerne udfordre dine meninger og fordomme. Hver søndag holder præsten en ny prædiken, som ser evangeliet ud fra mange forskellige synsvinkler. Ordet er frit, ordet er levende og ordet er aldrig det samme. Derfor bliver vi heller ikke færdige med evangeliet. Lige så lidt som vi bliver færdige med livet. Det er nyt hver gang, og derfor kan vi rolig holde gudstjeneste søndag efter søndag.

6. Liturgi

Gudstjenesten er ikke kun prædiken og musik. Vi døber de små, og nadverbordet er dækket. Og gudstjenesten er også bøn, det vil sige vores koncentrerede samtale med Vor Herre. Og endelig hører vi tankevækkende og poetiske læsninger fra Bibelen.

7. Kedsomhed

Nogle hævder, at de keder sig i kirken. Og hvad så? Nu om dage er det en luksus at kunne kede sig, og ofte får man de bedste indfald, når man keder sig.

8. Ro

I vores urolige liv og samfund giver kirken os mulighed for en times fred og ro søndag formiddag. Det betyder ny energi og er vitaminer for sjælen.

9. Glæde

Selv når det ser sortest ud, har kirken et glædeligt og trøstende ord. Ikke bare til jul – men året rundt!

10. Det anderledes

Gudstjenesten er hverken foredrag, teater eller koncert. Selvom den minder om det. Og dens horisont er altid evigheden og sandheden. Intet mindre. Gudstjenesten er med andre ord anderledes og helt sin egen. At gå i kirke kan derfor blive en rigtig god vane. – Velkommen! –

Klaus Rosenberg-Larsen, sognepræst, Vedbæk

Klaus Rosenberg-Larsen

Klaus Rosenberg-Larsen